Tuinset 10 personen

Ben je op zoek naar tuinmeubelen die plaats biedt voor 10 mensen.

Dan is wellicht een Tuinset voor 10 personen iets voor jou. 

Bij dit soort tuinsets heb je 

Materiaal

Wanneer je gaat kijken voor een tuinset is het verstandig om na te denken over het materiaal. Zo heb je de keuze voor het materiaal van de tafel en tafelpoten. En ook de keuze voor de tuinstoel.

Het meest gebruikte materiaal bij tafels is hout of teak hout. Wellicht dat dit in de toekomst verandert en er meer diversiteit in tafels komt voor een 10 persoons tuinset.

Wel heb je een keuzemogelijkheid bij de tuinstoelen. Zo heb je de keuze uit de volgende materialen:

  • Aluminium
  • Textileen
  • Teak hout
  • Rope
  • Wicker 
Aluminium tuinset 10 personen

Aluminium tuinset 10 personen

Er zijn diverse tuinstoelen met een aluminium frame op de markt. Hierdoor is het dus ook zeer goed mogelijk dat er een tuinset met een aluminium karakter wordt samengesteld. Dit gaat dan wel om de tuinstoelen, vaak zijn de rugleuning en zitvlak dan gemaakt van textileen om te zorgen voor een weersbestendige stoel en ervoor te zorgen dat je comfortabel kan zitten. 

Textileen tuinset 10 personen

Zoals net al besproken zijn er tuinsets voor 10 personen waar het materiaal textileen voor wordt gebruikt. Dit gaat dan om het zitvlak en de rugleuning. Dit zorgt naast het comfort en weersbestendigheid ook voor een strakke en minimalistische uitstraling. 

Teak tuinset 10 personen

Teak is een van de populairste materiaalsoorten wat betreft tuinmeubelen. Dus er zijn uiteraard ook teak tuinsets voor 10 personen. Het gaat hier dan vaak om de tuintafel. En in sommige gevallen wordt het ook gebruikt voor de poten van de tuinstoel. 

Rope tuinset 10 personen

Rope is een relatief nieuw materiaal dat gebruikt wordt voor tuinmeubelen. Rope of de Nederlandse term touw. Wordt vaak bij tuinstoelen gebruikt om de rugleuningen een uniek karakter te geven. Het rope kan namelijk op diverse manieren gespannen worden wat zorgt voor een leuke speelse uitstraling. Ondanks dat het redelijk nieuw is zijn er nu al rope tuinsets voor 10 personen op de markt door de toenemende populariteit van dit materiaal. 

Wicker tuinset 10 personen

Ook Wicker is een veel gebruikt materiaal voor tuinsets. Dus niet gek dat er ook wicker tuinsets zijn voor 10 personen. Dit materiaal wordt ondanks zijn populariteit bij een 10 persoons tuinsets echter wel alleen gebruikt voor de stoelen niet voor de tafels. 

Afmeting tuinset 10 personen

Als je voor een tuinset van 10 personen gaat, ga je voor een enorm grote set natuurlijk. De meeste van deze sets hebben dan ook een tafel met een afmeting van 400 centimeter of meer. Iets om rekening mee te houden om bijvoorbeeld te kijken of hij wel onder het zonnescherm past of dat hij niet te veel beslag neemt onder een overkapping. 

De set heeft daarnaast ook een flink gewicht, zeker als deze van hout is gemaakt ( wat bij de meeste sets het geval is) in sommige gevallen weegt het tafelblad meer dan 80 kilogram, dan komen de poten er nog bij. Het is dus niet zo dat je de tafel even verplaatst. 

Wat eventueel een alternatief is dat je voor een tuinset van 8 personen gaat en er nog 2 tuinstoelen bij besteld die je aan het hoofd van de tafel erbij zet aan beide kanten. Dit kan wel 80 tot 100 centimeter schelen. Vraag wel altijd na of het mogelijk is bij de tuinmeubelleverancier om 2 tuinstoelen extra erbij te bestellen. 

Vormen

Door de grote afmeting is het aanbod in verschillende vormen beperkt. Zo zijn er bij ons op dit moment alleen rechthoekige tuinsets bekend die plaats bieden aan 10 personen of meer. 

Merken

Op het moment zijn er een aantal aanbieders van 10 persoons tuinsets. We zien wel dat dit een stuk minder is dan bijvoorbeeld 6 persoons tuinsets. Logisch ook, want de vraag is een heel stuk minder. 

Hieronder bespreken we welke merken 10 persoons tuinsets aanbieden en welke series ze hebben.  

Intenso tuinset 10 personen

Intenso tuinmeubelen is een tuinmeubelmerk dat tuinmeubelen verkoopt in het hoge segment en gebruikt maakt van hoogwaardige materialen zoals bijvoorbeeld Wicker van de hoogste kwaliteit en gecertificeerd teak hout. 

Zo heb je onder andere de: 

  • Intenso Adriano 
  • Intenso Umbria
  • Intensio Sergio 

Bellagio tuinset 10 personen

Een ander merk dat 10 persoons tuinsets aanbiedt is Bellagio. Dit merk is exclusief verkrijgbaar in Nederland bij Kees Smit. Op het moment van schrijven hebben ze de Bellagio Bresimo beschikbaar in het assortiment.

Suns tuinset 10 personen

Ook Suns een van de top tuinmeubel merken in Nederland biedt een tuinset voor 10 personen aan. 

Aan deze tafel kan je heerlijk relaxen tijdens de zomer de set die ze aan bieden wordt geleverd met 10 tuinstoelen van Suns Punta en een Palermo tafel van 340 centimeter. 

Soorten

Als je op zoek bent naar een ruime en comfortabele tuinset om je buitenruimte te transformeren, overweeg dan de verschillende soorten tuinsets voor 10 personen die beschikbaar zijn. 

Of je nu houdt van ontspannen picknicken, een stijlvolle buitenbar of een elegante dinerervaring, er is een perfecte tuinset voor jouw behoeften. Hier zijn enkele populaire opties:

Picknickset

Een picknickset voor 10 personen is ideaal voor gezellige bijeenkomsten in de buitenlucht. Deze sets bieden voldoende zitruimte en een ruim tafelblad voor eten en drinken. Ze zijn perfect voor familie-uitjes, vriendenreünies of gewoon een ontspannen dagje in de tuin. Kies uit verschillende stijlen en materialen die passen bij jouw persoonlijke smaak en buitenomgeving.

Barset

Als je van verfijnde drankjes en een informele sfeer houdt, is een barset voor 10 personen een uitstekende keuze. Deze sets combineren zitplaatsen met een handige bar, waardoor je je gasten kunt voorzien van verfrissende drankjes en hapjes. Met verschillende ontwerpen en materialen, zoals rotan, metaal en hout, kun je de perfecte barset vinden die je buitenruimte een trendy uitstraling geeft.

Dining set

Voor een meer formele en elegante eetervaring in de buitenlucht is een diningset voor 10 personen een geweldige optie. Deze sets omvatten vaak een grote eettafel en comfortabele stoelen, ideaal voor uitgebreide diners en feestelijke bijeenkomsten. 

Kies uit verschillende tafelvormen en stoelontwerpen om je buitenruimte te personaliseren en een aantrekkelijke plek te creëren om te dineren en te genieten van goed gezelschap.

Alternatief

Is een 10 persoons tuinset te groot voor jou? Bekijk dan eens een tuinset voor 8 personen