Bamboe tuinset

Je ziet al snel als een tuinset gemaakt is van bamboe zijn gemaakt.

Bamboe heeft natuurlijk een karakteristieke uitstraling, waardoor je het snel herkent 

Bamboe is daarnaast ook uitermate geschikt voor tuinmeubelen, dit komt niet alleen door de natuurlijke uitstraling. Maar ook door diverse andere eigenschappen. Zo is het materiaal bijvoorbeeld weersbestendig. Iets wat natuurlijk zeer fijn is voor tuinmeubelen. Het bamboe wordt wel enigszins aangetast door het weer en uv-straling. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor een grijze uitslag. 

Daarnaast is het materiaal ook duurzaam en stevig door de sterke bamboevezels. Ook heeft een bamboe tuinset ook een hoog draagvermogen. Hierdoor kan zowel de tafel als de bamboe tuinstoel flink wat gewicht dragen. 

Assortiment bamboe tuinsets

Het echte aanbod van bamboe tuinsets op de Nederlandse markt is nog zeer beperkt. 

We vinden er een aantal van de collectie VidaXL in Nederland. Deze bamboe tuinset bestaat uit een ronde tafel en 4 bamboetuinstoelen. Je kan deze set nog wat kleur meegeven door gekleurde kussens erbij te bestellen die op maat zijn gemaakt voor deze set. 

Hieronder zie je een aantal van de VidaXL bamboe tuinsets. 

Mocht je op zoek zijn naar een echt bijzondere bamboe tuinset? Dan is wellicht de bamboe barset van vida XL iets voor jou. 

 

Bamboe bar tuinset

Duurzaam materiaal

Zoals we zojuist al zeiden heeft bamboe ook een zeer duurzaam karakter. Bamboe is een materiaal dat zeer snel groeit. Daarnaast neemt het ook veel CO2 op. Hierdoor is het mogelijk om een CO2 negatief product hier naar toe te laten brengen. 

Daarnaast is bamboe ook makkelijk te onderhouden. Je hoeft de tuinset alleen af en toe schoon te maken. Dit kan je het best doen met water en groene zeep. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen dit zal negatieve gevolgen hebben voor jouw bamboe tuinset. 

Tevens is het raadzaam om de bamboe tuinset een keer per jaar te behandelen met speciaal bamboe onderhoudsmiddel. Dit zal ervoor zorgen dat het minder snel gaat scheuren en er zal beter bescherming worden geboden tegen UV straling. UV-straling kan de kleur van het bamboe doen vergrijzen.