Driehoek

Een driehoekige tuinset is een opvallende verschijning en niet veel voorkomend. 

Vaak zie je rechthoekige tafels of vierkante tafels en ook ronde tafels zijn een hot item, minder bekend is de tuinset driehoek. Maar ontdek in dit artikel alles daarover.

Tuinset driehoek

Algemene info tuinset driehoek

Mocht je nog nooit een driehoekige tuinset hebben gezien dan is dat niet zo gek. 

Van alle vormen is dit ook degene die het minst wordt aangeboden van de vormen. Mede daardoor is hij ook niet alle materialen verkrijgbaar. De meest voorkomende materialen waarin de set wel voorkomt is graniet en hout. Maar daar later nog meer over.

Een pluspunt aan een driehoekige tuinset is dat je er dezelfde gezelligheid mee creeert net zoals een ronde tuinset. Je krijgt het gevoel of je allemaal dichterbij elkaar zit in plaats van dat de ene persoon aan het linker uiteinde zit en de ander aan het rechter uiteinde waardoor je elkaar niet of nauwelijks kunt zien of horen. 

Daarnaast zit je ook nooit recht tegenover elkaar, maar enigszins ingedraaid. Het klinkt misschien gek of overdreven, maar door juist niet recht tegen over elkaar te zitten kan de sfeer beter worden. Anders hebben mensen onbewust het gevoel alsof ze bezig zijn met een sollicitatie gesprek. 

Nadeel van een driehoekige tafel is dat je altijd en iedereen tegen een poot aan zit aan een kant. 

Materiaal

Ook voor een driehoekige tuinset wordt natuurlijk materiaal gebruikt. Hierbij moet je zowel de keuze maken voor de tuinstoelen als de tuintafel. De tuintafel heeft vaak de grootste invloed op de uitstraling door de grootte van het object. Echter zorgen de tuinstoelen ook voor een bepaalde uitstraling. 

Driehoekige granieten tuinsets

Graniet is een materiaalsoort dat regelmatig voor tuintafels wordt gebruikt. Logisch, want het materiaalsoort is zeer weerbestendig en heeft een mooie uitstraling. Daarnaast zijn er ook driehoekige granieten tuinsets op de markt. De combinatie van graniet met de driehoekige vorm zorgt voor een karakteristieke uitstraling. 

Driehoekige houten tuinsets

Ook van hout zijn er een aantal tuinset driehoeken op de markt. In bijna alle gevallen gaat het hier om kwalitatief teak hout. Dit zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. 

Driehoekige tuinsets met rope tuinstoelen

Bij je tuinset wil je ook stoelen hebben natuurlijk. Ook hier kan je kiezen voor materiaalsoorten. Een van die materiaalsoorten is een rope tuinstoel. Met rope kunnen mooie sierlijke tuinstoelen worden gemaakt, doordat het rope op bepaalde manieren gespannen kan worden. Deze tuinstoelen passen zowel bij granieten als bij teak tafels. 

wicker tuinstoelen voor driehoekige tuinset

Wicker is ook een materiaal dat veel wordt gebruikt in de tuinmeubelwereld. Wij zijn echter nog geen driehoekige tuintafels tegen gekomen. Wel zijn we diverse driehoekige tuinsets tegen gekomen met wicker tuinstoelen. Deze worden vaak gecombineerd met teak houten tafels of een granieten tafel. 

Merken

Er zijn een aantal merken die driehoekige tuinsets aanbieden. Zo heb je onder andere driehoekige tuinsets van:

  • Santika Furniture
  • Hartman
  • Coco 
  • Garden Collections
  • Lifestyle garden furniture
  • Domani Furniture
  • Presto