Tuinset 2 personen

Heb je een kleine tuin of balkon? Brengt u graag kostbare één-op-één-tijd door met uw partner, familie, kennissen of goede vrienden? Dan is een tuinset 2 personen echt iets voor jou! Een tuinset voor 2 personen bestaat uit een mooie tuintafel en 2 comfortabele tuinstoelen. 

Van lekker eten tot diep in de nacht drinken. Deze tuinset creëert een intieme sfeer waarbij één op één aandacht voorop staat. Maar dat is niet alles! Naast deze geweldige eigenschappen geeft het stijl aan de tuin, balkon of dakterras! 

Tuinset 2 personen

Diverse soorten tuinsets

Op onze site vind je een totaal overzicht van tuinsets in diverse kleuren, soorten en maten op de Nederlandse markt.

De meest populaire zijn gevlochten tuinsets. Ze hebben een tijdloze uitstraling en zijn daarom erg populair. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer soorten tuinsets voor 2 personen. Zo heb je onder andere aluminium tuinsets of houten tuinsets.

Een 2-persoons tuinsets bestaat (bijna) altijd uit twee stoelen en een tafel.Soms is er ook sprake van een balkon tuinset deze zijn vaak nog wat compacter, maar dan nog wel gewoon geschikt voor de tuin. 

Onderhoud 2 persoons tuinset

Op onze website vind je een ruim assortiment aan tuinsets voor 2 personen, balkonsets en bistrosets. Echter hebben deze ook onderhoud nodig. 

Wicker is veruit het populairste materiaal voor tuinmeubelen geworden. Dit is een kunststof die om het aluminium frame van de tuinset is geweven. We zien vaak moderne rieten weefsels in landelijke tuinen. Het onderhoud van een 2-persoons rieten tuin is simpel:

  • Pak een emmer en doe hier lauw/warm water in
  • Neem vervolgens een spons, zachte borstel of doek en maak deze nat in het water om daarmee het vuil van de tuinset te verwijderen.
  • Gebruik eventueel groene zeep voor de lastig te verwijderen vlekken.
  • Na het poetsen is het verstandig om de gehele tuinset af te spoelen met een tuinslang. 
  • Voorkom strepen op de tuinset door de tuinset in de zon te laten drogen. 

 

Voor het onderhouden van aluminium tuinsets gelden vrijwel dezelfde stappen. Ook deze tuinset is weerbestendig dankzij de coating op de aluminium tuinmeubelen. Voor het reinigen van tuinsets van deze twee materialen raden wij aan om geen hogedrukreiniger te gebruiken. De krachtige straal van de hogedrukreiniger kan het materiaal beschadigen.

Materiaal

Als je voor een 2 persoons tuinset gaat, zal je op den duur ook een keuze moeten maken voor het materiaal. Daarom zetten wij hier even de diverse materiaalsoorten op een rijtje. 

Aluminium tuinset 2 personen

Voordelen van aluminium zijn dat het een sterk materiaal is, maar toch ook licht. Hierdoor kan de set buiten blijven staan, maar ook eenvoudig worden verplaatst. Daarnaast is het zoals je hierboven al hebt kunnen lezen eenvoudig in onderhoud. 

Met een aluminium tuinset zorg je voor een strakke en moderne uitstraling. 

Houten tuinset 2 personen

Veel mensen vinden hout prachtig staan. Het is een natuur product en past daardoor goed in bijvoorbeeld een groene tuin. Waar je wel rekening mee moet houden is dat hout werkt. Hierdoor zullen er bijvoorbeeld scheuren in het hout komen en is er veel onderhoud nodig. 

Ook kunnen ze bij bijvoorbeeld slecht weer het best naar binnen worden gehaald om de levensduur te verlengen. Het is natuurlijk verstandig om van tevoren te overwegen of je hier de plaats voor hebt en de tuinmeubelen ergens makkelijk droog kan opbergen. 

Textileen tuinset 2 personen

Textileen is een geweven doek. Hierdoor is de tuinset licht, maar zorgen ze toch voor een heerlijk comfort. Daarnaast is het ook goed bestand tegen regen en andere weersinvloeden. 

Daarnaast zie je vaak bij tuinstoelen van textileen, dat de armleuningen en het onderstel van aluminium is gemaakt. Daarnaast zijn de stoelen en soms ook de tafel inklapbaar of verstelbaar. 

Rope tuinset 2 personen

Rope is een relatief nieuw materiaal in de tuinmeubelbranche. Deze wordt bij tuinsets voornamelijk voor de stoelen gebruikt. Door het rope op bepaalde manieren te spannen kun je een mooi speels effect creëren en de stoelen een eigen karakter geven. 

Rope is daarnaast ook vrij makkelijk te onderhouden. Je zal het alleen af en toe schoon moeten maken met groene zeep. Eventueel kan je het rope daarna nog behandelen met een rope protector. Hierdoor wordt het materiaal meer vuilafstotend, is het beter beschermt tegen UV-licht en blijft het materiaal soepeler. 

Wicker tuinset voor 2 personen

Een veel gebruikt materiaal in de tuinmeubelwereld is wicker. Dus zo ook voor een tuinset die geschikt is voor 2 personen. 

Vaak zijn de stoelen gemaakt van wicker en in sommige gevallen ook de tafels, maar dit kan ook van hout of in sommige gevallen aluminium zijn. 

Merken | Tuinset 2 personen

Mocht je nog geen idee hebben welk materiaal, dan kan je er ook voor kiezen om eerst de diverse merken te bekijken die er zijn. Daarom gaan we nu de diverse merken bespreken. 

Bellagio tuinset 2 personen

Bellagio is een zeer groot tuinmeubelmerk in Nederland en hebben ook een ruim aanbod (in tegenstelling tot diverse andere merken) aan tuinsets voor 2 personen. 

Hierdoor heb je ruime keuze uit:

  • Verschillende kleuren
  • Materiaal 
  • Soorten zoals barsets, verstelbare en stapelbare tuinsets

Santika tuinset 2 personen

Santika heeft een aantal tuinsets met 2 tuinstoelen van de Annisa serie. Wellicht dat deze set iets is voor jou balkon of buitenverblijf. 

Intenso tuinset 2 personen

Intenso maakt voornamelijk gebruik van Wicker voor de stoelen en van hout voor de tafels. Hierdoor krijg je voornamelijk een landelijke uitstraling en een natuurlijke uitstraling. De prijzen voor een 2 persoons tuinset van Intenso liggen tussen de €700-€1200. 

Te klein?

Misschien dat je na dit alles gelezen hebt dat je tot het besef bent gekomen dat je te weinig keuze hebt of dat een tuinset voor 2 personen te klein is. Dan is het wellicht een goed idee om de tuinset 4 personen te bekijken en daar een keuze uit te maken.