Tuinset 4 personen

Als je voor een tuinset voor 4 personen kiest heb je een hoop opties. Het is namelijk een zeer gangbare maat en daardoor komt een 4 persoons tuinset voor in diverse vormen en materialen.

Daarnaast wordt het ook door bijna alle tuinmeubel merken aangeboden. Hierdoor heb je een enorm aanbod aan keuze. Misschien wel teveel keuze waardoor je het overzicht niet meer kan bewaren. 

Tuinset 4 personen

Merken tuinset 4 personen

Aangezien een tuinset voor 4 personen een zeer gangbare maat is en er veel behoefte aan is spelen veel tuinmeubel merken hierop in. Hieronder een overzicht van diverse tuinsets van de verschillende merken. 

Hartman tuinset 4 personen

Hartman is een van de bekendste tuinmeubel merken in Nederland. Zo niet de bekendste. Dit tuinmeubel merk heeft een ruim aanbod aan tuinmeubelen. Zo bieden ze loungesets en ligbedden aan, maar ook natuurlijk tuinsets. Hartman biedt tuinsets aan in diverse soorten en maten zo heb je bijvoorbeeld tuinsets met een rechthoekige tafel of een vierkante tafel, maar ook bijvoorbeeld een mooie speelse ronde tafel. Het aanbod aan materialen is ook ruim. Zo heb je de keuze voor houten tafels of aluminium tafels. En voor de tuinstoelen heb je de keuze uit hout of textileen.

Bellagio tuinset 4 personen

De Bellagio tuinsets worden gekenmerkt door een moderne en strakke uitstraling. Voor deze tuinsets wordt over het algemeen gebruik gemaakt van aluminium voor de tafels en het frame van de stoelen. Voor de zitplekken van de stoelen wordt vaak gebruik gemaakt van textileen. 

Een ander materiaal dat het merk Bellagio veel gebruikt is polywood. Het polywood wordt dan gebruikt als tafelblad of voor de rugleuning en zitvlak van de tuinstoel. 

Intenso Furniture 4 personen

Intenso tuinsets worden voornamelijk gemaakt van hout en wicker. 

Hierdoor is een Tuinset van intenso ideaal als je op zoek bent naar een mooie loungeset voor een landelijke tuin of een tuin met veel groen. Naast de klassieken diningsets biedt intenso ook een aantal barsets aan dus ook als je op zoek bent naar een barset is het raadzaam om te gaan kijken voor een tuinset van het merk Intenso Furniture 

Vormen

De vorm van een tuinset bepaalt voor een groot gedeelte het karakter van de tuinset. Zo heb je bijvoorbeeld ronde en ovale tuinsets die zorgen voor een wat knusser gevoel. En je hebt vierkante en rechthoekige tafels die zorgen voor een moderne en strakke uitstraling. 

Materiaal

Ook de materiaalkeuze is belangrijk bij het kopen van een tuinset. Zo zal het ene materiaal bijvoorbeeld beter passen in een moderne tuin en het andere materiaal beter in een landelijke tuin. Ontdek hier alle materiaalsoorten voor een tuinset van 4 personen.

Aluminium tuinset voor 4 personen

Een veel voorkomende tuinset is een aluminium tuinset. Aluminium is een materiaal dat zeer populair is voor tuinmeubelen. Dit komt omdat het licht is van gewicht, waardoor je het eenvoudig kan verplaatsen. Daarnaast is het materiaal ook sterk, waardoor het goed tegen weersinvloeden kan. 

Teak tuinset voor 4 personen

Ben je op zoek naar een mooie set van hout? Dan is een teak tuinset misschien iets voor jou. Het nadeel van teak hout is wel dat het wat onderhoud nodig heeft, anders zullen er scheuren in het hout ontstaan en zal het hout vergrijzen. 

Rope tuinset voor 4 personen

Rope is een relatief nieuw materiaal dat in de tuinmeubelbranche wordt gebruikt. Rope wordt ook gebruikt bij tuinsets. Je kan echter niet echt spreken van een volledige rope tuinset. Vaak gaat het hierbij om de rugleuning, zitvlak en armleuningen van de tuinstoel. 

Het lijk misschien niet veel, maar het rope zorgt wel voor een karakteristieke uitstraling en een mooie speelse look voor bij jou in de tuin.