Ovale tuinset

Wil jij een ovale tuinset voor bij jou in de  tuin hebben? Dan moet je zeker hier het aanbod ontdekken.

Er is een ruime keuze aan ovale tuinsets op de Nederlandse markt. Een ovale tuintafel is vaak gemaakt van graniet of hout en is vaak door de mooie vorm een ware eyecatcher in de tuin.

Daarnaast zorgt het ook voor een heerlijke plaats waar je om gezelschap van vrienden een gesprek kan hebben of samen een maaltijd kan nuttigen. 

Ovale tuinset

Aantal personen

Als je voor een ovale tuinset gaat, moet je ook de afweging gaan maken aan hoeveel personen de tuinset plaats moet bieden. Er zijn verschillende formaten tuinsets op de markt, in de meeste gevallen is het hoe groter de tuinset hoe meer zitplaatsen hij te bieden heeft. 

Bij een ovale tuinset ben je enigszins beperkt in de keuze van het aantal personen. Je hebt alleen zitplekken voor 4,6 of 8 persoons bij tuinsets die ovaal zijn.

Ovale tuinset 4 personen

Er zijn een aantal ovale tuinsets die plaats biedt aan 4 personen. Het assortiment bij de meeste winkels is wel enigszins beperkt, doordat een tuinset voor 4 personen voor veel mensen net te weinig plaats biedt. 

Ovale tuinset 6 personen

De tuinset van 6 personen is de meest gangbare maat tuinset, vandaar ook dat de ovale tuinset voor 6 personen de meeste keuze heeft. Daarnaast vinden wij ook persoonlijk dat een ovale tuinset minimaal 6 stoelen nodig heeft. Een ovale tuinset van 4 personen ziet er enigszins kaal en leeg uit.

Ovale tuinset 8 personen

Mocht je een grote familie of gezin hebben? Dan is een tuinset die plaats biedt aan 4 personen of een tuinset voor 6 personen misschien te klein. 

Dan is wellicht een ovale tuinset voor 8 personen een mooie aanwinst voor jou tuin. Het aanbod aan ovale tuinsets voor 8 personen is wel redelijk beperkt. Dit komt doordat zowel de ovale vorm als het aantal voor 8 personen niet de meest gangbare modellen zijn. 

Materiaal

Er zijn natuurlijk verschillende ovale tafels van verschillende soorten materiaal. Daarnaast kan je deze ook nog combineren met verschillende stoelen. 

Wicker

Wicker wordt vaak gebruikt voor stoelen in ovale tuinsets. Het is een geweven materiaal dat een charmante en klassieke uitstraling biedt. Wicker is meestal bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Rope

Rope is een ander materiaal dat vaak wordt gebruikt voor stoelen in ovale tuinsets. Het biedt textuur en comfort, terwijl het ook weerbestendig kan zijn. Daarnaast biedt het ook keuzemogelijkheden wat de kleur betreft. Je kan voor een standaard kleur gaan zoals bijvoorbeeld zwart of wit. Echter zijn er ook kleurrijke tuinstoelen mogelijk met rope, zoals bijvoorbeeld geel of groen. Daarnaast zorgt het voor een speels effect doordat het op verschillende manieren te spannen is. 

Hout

 Houten ovale tuintafels stralen natuurlijke schoonheid uit en zijn duurzaam. Ze hebben echter regelmatig onderhoud en afwerking nodig om hun kwaliteit te behouden als ze in de buitenlucht staan. Zeker als er regen op komt kan het water ervoor zorgen dat het hout verkleurt. 

Hout wordt vaak gebruikt voor tafelbladen van ovale tuinsets. Echter zijn er soms ook houten stoelen het hout wordt dan vaak voor de stoelpoten en/of de armleuningen gebruikt. Een van de meest voorkomende hout soorten bij tuinsets is teak hout. Dit komt mede door de hoge kwaliteit van het hout. 

Metaal

Metaal, zoals aluminium, kan een modern en strak uiterlijk geven aan een ovale tuinset. Het is echter belangrijk op te merken dat metaal gevoelig kan zijn voor de invloed van weersomstandigheden. Regelmatig onderhoud kan nodig zijn om de kwaliteit te behouden.

Kunststof

Kunststof ovale tuinsets zijn lichtgewicht en zeer onderhoudsvriendelijk. Ze zijn vaak bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze een praktische keuze zijn voor buitengebruik. Soms zijn de sets volledig van kunststof gemaakt, echter wat ook een opkomende trend is, is dat er kuipstoeltjes worden gebruikt die gemaakt zijn van kunststof. 

Merken

Bij het overwegen van een ovale tuinset zijn er verschillende gerenommeerde merken die hoogwaardige meubels aanbieden. Deze merken staan bekend om hun vakmanschap, duurzaamheid en esthetiek. Hier zijn enkele prominente merken die ovale tuinsets aanbieden:

Hartman tuinset

 Hartman is een gevestigd merk dat bekend staat om zijn kwalitatieve en stijlvolle tuinmeubilair. Een Hartman ovale tuinset combineert comfortabele stoelen met een prachtige tafel, waardoor je optimaal kunt genieten van je buitenruimte.

Intenso Furniture

Intenso Furniture biedt eigentijdse en luxe tuinmeubelen aan. Hun ovale tuinsets combineren vaak strakke lijnen met hoogwaardige materialen, Hierdoor is het perfect om voor een verfijnde uitstraling te zorgen bij jouw tuininrichting.

Manifesto

Manifesto is gespecialiseerd in designmeubelen voor buiten. Hun ovale tuinsets kunnen artistieke elementen en functionaliteit samenbrengen, waardoor een unieke sfeer ontstaat in je tuin. Daarnaast beschikken ze vaak over tuinkussens die zorgen voor extra comfort. 

Lifestyle garden furniture

Dit merk richt zich op het creëren van stijlvolle tuinmeubels. Lifestyle Garden Furniture biedt ovale tuinsets aan die comfort en klasse combineren, zodat je in stijl kunt ontspannen.

Santika Furniture

Santika Furniture biedt een scala aan tuinmeubilair, waaronder ovale tuinsets. Hun sets kunnen variëren van eigentijds tot traditioneel, waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen wat bij je past.

4 Seasons Outdoor

Dit merk legt de nadruk op duurzaamheid en weerbestendigheid. Hun ovale tuinsets zijn vaak ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden, terwijl ze toch stijlvol en comfortabel blijven.