Tuinset 3-delig

Veel mensen zijn op zoek naar een tuinset voor 2 personen. Dit wordt ook wel een 3-delige tuinset genoemd. 

Een 3-delige tuinset bestaat vaak uit 2 tuinstoelen of 2 loungestoelen en een tafel. 

Een bistroset valt ook vrijwel altijd onder een 3 delige tuinset. 

 

Materialen tuinset 3-delig

Als je hebt gekozen voor een tuinset 3-delig komen er nog meer keuzes bij kijken. Een van de belangrijkste keuzes die de uitstraling van je set grotendeels bepaald is het materiaal gebruik. Vandaar dat we hier de meest voorkomende materialen bij een 3-delige tuinset op een rijtje zetten, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken. 

Aluminium tuinset 3-delig

Ook een aluminium tuinset 3-delig is in vrijwel alle gevallen een tuinset voor 2 personen

Het gebruik van aluminium is zeer populair in de tuinmeubelwereld. Dit komt onder andere doordat het zeer sterk is en onderhoudsarm, maar ook natuurlijk omdat het een mooi materiaal is dat voor een strakke en moderne uitstraling zorgt. 

Houten tuinset 3-delig

Ook een houten tuinset is populair en dit is niet anders voor een 3-delige tuinset. 

Hout past prachtig in een groene tuin of zorgt juist voor een mooi contrast bij een veranda of overkapping die gemaakt is van ijzer. Daarnaast zijn er ook een aantal bar tuinsets die plaats bieden aan 2 personen die gemaakt zijn van hout. 

Wicker tuinset 3-delig

Een ander populair materiaal is natuurlijk wicker. 

Met wicker zorg je voor landelijke uitstraling. Echter is er tegenwoordig ook wicker dat zorgt voor een mooie moderne uitstraling. 

Soorten

Naast materiaalkeuze heb je ook nog verschillende soorten tuinsets. Zo heb je bijvoorbeeld sommige tuinsets die stapelbaar zijn of verstelbaar. 

3-delige tuinset stapelbaar

Een tuinset die stapelbaar is heeft als voordeel dat je de stoelen eenvoudig op elkaar kan zetten en het dus minder ruimte in beslag neemt. Zoiets is handig als je bijvoorbeeld de tuinset op een balkon wilt gebruiken of een kleine tuin hebt. 

3-delige tuinset verstelbaar

Er zijn ook tuinstoelen waarvan de rugleuning naar achter kan worden geplaatst. Hierdoor kan je heerlijk languit liggen. Hierdoor heb je een combinatie van loungen en een tuinset. Ideaal dus. Zo kan je rechtop zitten als je bijvoorbeeld aan het eten bent of aan het lezen. Maar als je even totaal wilt ontspannen zet je de rugleuning naar achter en kan je comfortabel liggen.